A Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program keretében, Magyarország Kormányának támogatásával két újabb beruházás ünnepélyes átadására került sor Oromhegyesen és Moholon

A gazdaságfejlesztési program célja olyan fejlesztések támogatása, amelyek révén minél többen megtalálhatják számításaikat a szülőföldjükön és ennek eredményeképpen jövőjüket a továbbiakban is a Vajdaságban tervezhetik. A program keretében Kiss-Parciu Péter helyettes államtitkár és Pásztor István a VMSZ elnöke ünnepélyesen átadták újabb két nagyberuházás, az oromhegyesi Bata Kft. és a moholi Zupcanik Kft. fejlesztéseit. A beruházások Magyarország kormányának támogatásával valósultak meg, a Prosperitati Alapítvány helyszíni lebonyolításában.

 

Kiss-Parciu Péter az átadókon elmondta, hogy a program sikeressége a helyi magyar közösség által megfogalmazott reális igényeken alapul. A helyettes államtitkár kiemelte: a program alapja egy hármas partnerség: „Egyrészről a magyar kormány, aki nyújtja a támogatást, másrészről a Vajdasági Magyar Szövetség, illetve a Prosperitati Alapítvány, akik a helyszíni lebonyolítást, illetve a stratégiai alkotást végzik a helyi közösség igényei mentén, illetve a pályázók, akik jó pályázatokat kell, hogy összerakjanak, annak érdekében, hogy a program sikeres legyen.”

 

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára ez a program nemzetpolitikai és külgazdasági értelemben is rendkívül fontos. A programon keresztül a kormány erősíti a vajdasági vállalkozásokat, és azokat a – Magyarországról is érkező - befektetéseket is, amelyek beszállítóként részesei lehetnek a programnak, exportpiacot teremtve részükre. A program keretében eddig több mint 45 milliárd forint támogatással 85 milliárd forint értékű beruházás valósult meg a Vajdaságban.