Hírek

Hogyan szavazhat a magyar választásokon

Minden nagykorú magyar állampolgár jogosult szavazni a magyarországi országgyűlési választásokon és országos népszavazáson, függetlenül attól, hogy Magyarországon él, vagy Szerbiában, függetlenül attól, hogy magyar állampolgárként született, vagy honosítással lett magyar állampolgár.
Tovább

Magyar védettségi igazolvány igénylése - Ügyfélkapu

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki Szerbiában kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről Szerbia által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet:
Tovább

Határátlépés érettségi vizsgára

Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén 2021. május 02-26. és 2021. június 02-26. között a járványügyi beutazási korlátozások nélkül 1 fő hozzátartozó kíséretében beléphetnek azok a külföldön tartózkodó vizsgázók, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket a vizsgát szervező intézmény névre szóló vizsgabehívó levelével igazolják.
Tovább

Kulturális programajánló

Rendhagyó irodalomóra és beszélgetés Lackfi Jánossal: 2021. április 19. 12:00 - Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta 2021. április 26. 13:00 - Száll a kakukk a fészre 2021. április 28. 18:00 - Húrok és hangszálak (Lackfi János, Lackfi Dorottya és Sinha Róbert)
Tovább